Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetów śledziowych 1 kg
jabłka 4
cebule 2 duże
duża masła 1 łyżka
suszonego tymianku 1 łyżeczka
wody 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z jabłkami

Opłukać śledzie. Pokroić na kawałki. Cebulę i jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. W wysmarowanym masłem naczyniu ułożyć warstwami Sledzie, cebulę i jabłka. Opruszyć tymiankiem. Na wierzch położyć masło. Polać wodą. Dusić pod przykryciem przez ok 30 min na małym ogniu.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 05.09.2014 21:35
Bardzo lubię :)
adam1f 08.08.2012 05:52
dobre
Monika192 05.03.2011 12:38
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak