Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

konfitura wiśniowa 3 łyżeczki
rodzynki 2 łyżki
cukier do jabłek 3 łyżki
masło do posmarowania blachy
bita śmietana
śmietana 36% 0,5 szklanki
cukier puder 2 łyzeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyzka
jabłka 6 soczyste

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka

Jabłka umyć i przekroić poziomo tak aby gniazda nasienne pozostały w dolnej części owoców i wydrążyć je. Do środków włożyć po pół łyżeczki konfitury i kilka rodzynek i ułożyć na posmarowanej masłem blasze i piec do miękkości w średni nagrzanym piekarniku. Upieczone jabłka wyłożyć na talerzyki deserowe. Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem lub na zimno z bitą Śmietaną.
Bita śmietana.:
Ubijać śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym do momentu uzyskania puszystej piany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak