Sposób przygotowania

1) Szpinak kładziemy na patelni, żeby troszkę odparował.
2) Wbijamy jajko, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy solą.
3) Dodajemy 100g śmietany, ewentualnie parmino. Mieszamy, chwilę podgrzewamy.
4) Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i nadziewamy makaron cannelloni (nie gotujemy go tylko surowy nadziewamy) farszem szpinakowym. Układamy w naczyniu.
5) Smarujemy śmietaną, posypujemy serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach

Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 25 minut.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !