Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 500 g
czosnek ząbki 2 szt
jajko 1 szt
śmietana 18 proc 200 g
żółty ser 150 g
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
włoski ser parmino 40 g
cannelloni 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni ze szpinakiem

1) Szpinak kładziemy na patelni, żeby troszkę odparował.
2) Wbijamy jajko, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy solą.
3) Dodajemy 100g śmietany, ewentualnie parmino. Mieszamy, chwilę podgrzewamy.
4) Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i nadziewamy makaron cannelloni (nie gotujemy go tylko surowy nadziewamy) farszem szpinakowym. Układamy w naczyniu.
5) Smarujemy śmietaną, posypujemy serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach

Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 25 minut.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 12.12.2012 19:53
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak