Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z serkiem topionym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
ziemniaki 4 szt.
udka z kurczaka
włoszczyzna
ser topiony 2 szt.
koper
sól
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z serkiem topionym

Do gotującego sie mięsa wrzucić ziemniaki pokroione w kostkę. Włoszczyznę pokroić w słupki, pora w plasterki, zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy, gotować 20 min. Po tym czasie dodać kalafiora, podzielonego na różyczki, gotować do miękkości. Pod koniec dodawać rozdrobniony serek, rozdrobnione mięso z kurczaka,(może być z rosołu)ciągle mieszając, posypać zupę koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 24.09.2012 14:38
Coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak