Sposób przygotowania

Śmietanę schłodzić w lodówce, następnie ubić na sztywno z cukrem pudrem i esencją waniliową. Przełożyć do miski i wstawić do lodówki. Z żółtek i cukru zrób kogel-mogel i ucieraj do czasu aż cukier się rozpuści. Do masy z żółtek dodawaj ser i mieszaj na gładką masę. Żelatynę namocz kilka minut w łyżce zimnej wody potem dodaj łyżkę wody gorącej i wymieszaj. Do masy serowej dodaj schłodzoną ubitą śmietanę i dobrze wymieszaj mikserem na małych obrotach dodaj żelatynę i dokładnie całość wymieszaj. Mus przełóż do miseczek deserowych. Następnie obierz jabłka, usuń pestki i pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło dodaj odrobinę cukru, smaż 5minut, dodaj jabłka i cynamon. Całość duś do miękkości, a następnie ostudź. Po ostudzeniu przełóż masę do miseczek z musem. Miseczki z gotowym musem wstaw do lodówki i zabezpiecz je żeby nie nabrały zapachu wędlin. Przed podaniem posyp migdałami.


Smacznego!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !