Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Cytrynowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
margaryna 250 gram
mąka 150 gram
cukier 500 gram
proszek do pieczenia 10 gram
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Cytrynowe

Oddzielić żółtka od białek. Ucierać margarynę z żółtkami (4) i cukrem(1,5 szklanki). Dodać otartą skórkę z cytryny oraz sok z 0,5 cytryny. Z białek (4) ubić sztywną pianę. Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem i pianę. Piec 40 min w 180 stopniach
LUKIER :0,5 soku z cytryny ucierać z jednym białkiem i cukrem. Gotowe wystudzone ciasto polać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 20.01.2012 07:44
jeszcze takiego nie piekłam
malaczarna23 18.12.2011 11:32
pycha
anja3107 15.12.2011 17:34
mniam
Robert10 21.07.2011 11:57
do kawki super
Dorota59 19.06.2011 10:57
przepyszne
Kopiko1983 11.06.2011 05:58
Pyszne!
kanu83 29.05.2011 22:58
świetne
FAFIK 28.05.2011 06:59
Pychota!
Justyna Jussstiii 07.05.2011 15:17
proste i smaczne
AgaS10 26.04.2011 07:22
pycha:)
kuklik 19.04.2011 13:41
rewelka
traktorek 08.04.2011 15:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak