Sposób przygotowania

Korpus drobiowy moczymy w wodzie przez pół godziny. Następnie zaczynamy go gotować. Do gotującego się korpusu dorzucamy drobno pokrojone ziemniaki (ok. 300 gram). Po dziesięciu minutach dorzucamy gotową mieszankę warzywną. Wszystko doprawiamy solą ziołową i czarnym pieprzem Prymat. Dodajemy również uniwersalną przyprawę do potraw Kucharek i szczyptę suszonej włoszczyzny Kucharek. Na rozgrzanej masłem patelni wrzucamy mąkę(4 łyżki)i ciągle mieszamy, aż powstanie jednolita konsystencja. Następnie do podpieczonej mąki dolewam zimnej wody i ciągle mieszam, aż powstanie jednolita konsystencja. Zasmażkę wlewamy do wywaru warzywnego. Wszystko należy chwilę pogotować .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    szybka a jaka smaczna:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Takie zupy są the best!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    lubię takie zupki
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    a z kogo taki leniuch?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    fajna
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    szybka zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna zupa !
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    pożywna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !