Sposób przygotowania

Do wyrośniętego rozczynu dodać margarynę, resztę maki, mleka i pianę z jajek ubitą na parze. Wyrobić ciasto. Formować w kulki do których wkładamy marmoladę.
Maszyny na tłuszczu, aby pączki mogły całe się zanurzyć.
Po upieczeniu polewamy lukrem (białka utrzeć z cukrem pudrem) i posypujemy usmażoną skórką pomarańczową lub sypiemy cukrem pudrem
czekoladę rozpuścić w rondelku polewać pączki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    Domowe sa najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo apetycznie się prezentują:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !