Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 1 litr
drożdże
jaja 3 szt.
jabłka 1 kg
cukier wanilinowy
cukier 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Drożdże zasypujemy cukrem i delikatnie mieszamy. Mleko należy zagrzać by było ciepłe ,dodajemy do niego jajka, cukier waniliowy, rozpuszczone drożdże , mąkę i wszystko wyrabiamy ręką . Należy \"ubijać\" do momentu aż pojawią się pęcherzyki powietrza, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Jabłka obieramy i kroimy w niewielkie kawałki .Gdy ciasto podwoi swą objętość dodajemy jabłka i mieszamy z ciastem, ponownie czekamy, aż wyrośnie. Racuszki smazymy na głębokim tłuszczu z obu stron .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 30.08.2011 10:21
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak