Sposób przygotowania

Jeszcze ciepłe ziemniaki, przeciśnij przez praskę. Drożdże rozpuść w jednej szklance ciepłej wody. Do tego dodaj mąkę i sól. Wymieszaj z piure ziemniaczanym. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na 45 minut. Paprykę oraz dymki oczyść, drobno pokrój, podsmaż na oleju.
Szynkę potnij w drobną kosteczkę i wraz z warzywami dodaj do ciasta. Wymieszaj składniki. Z ciasta uformuj 20 kuleczek. Umieść je w papierowych foremkach do babeczek.
Babeczki ustaw na blasze z piekarnika i odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut, aby podrosły. Posmaruj je śmietaną. Piecz 25 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !