Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki z twarogiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 500 gram
cukier kryształ 125 gram
żółtko jajek 4 szt
śmietana 12% 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
olej
twaróg 500 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: oponki z twarogiem

Twaróg mielimy,mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia,dodajemy żółtka,cukier i śmietanę.Zagniatamy.Ciasto wałkujemy na grubość ok.2 cm.Z placków wykrawamy krążki szklanką,a w nich kieliszkiem dziurki.Rozgrzewamy w garnku olej.Oponki wkładamy na gorący olej i smażymy na złoty kolor.Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 06.09.2011 12:58
uwielbiamy
slawekslawek 04.03.2011 08:57
Wyglądają zachęcająco
patusia 03.03.2011 13:46
Robię podobnie. Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak