Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1,5 szklanki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
skrzydełka 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
śmietana w.g uznania
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Fasolowa

Fasole neleży namoczyć na noc. Przepłukać zalać świeżą wodą. Dodac warzywa pokrojone w kostkę oprócz ziemniaków. Dodać skrzydełka, kostkę rosołowa, boczek. Gotujemy do miękkości fasoli. Na samym końcu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy jeszcze około 15 min. Doprawiamy do smaku. Zaciagamy śmietaną. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak