Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomidorowy 750 ml
pomidor 500 gram
czosnek 1 ząbek
ogórek 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
posiekany szczypiorek 2 łyżki
tabasco kilka kropli
sól i pieprz do smaku
papryka żółta 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój. Posiekaj cebulę i czosnek, obierz ogórek i pokrój w kostkę, papryki pokrój w paski (zostaw do dekoracji łyżkę posiekanej papryki i ogórka). Składniki wrzuć do blendera, dodaj sok z pomidorów, sok z cytryny. Przypraw solą, pieprzem i tabasco, zmiksuj. Gazpacho schłódź w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Podawaj udekorowane posiekaną papryką, ogórkiem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 19.09.2010 10:36
rewelacja
lucyna15
lucyna15 15.06.2010 11:41
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak