Sposób przygotowania

Należy najpierw zagotować mleko, dodać herbatę i odstawić do zaparzenia. Żółtka należy utrzeć z białym cukrem i dodać do mleka. Wymieszać. Dodać następnie ubitą śmietanę. Masę rozlać do naczynek żaroodpornych i włożyć je do brytfanny wypełnionej do 1/3 wodą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 180 st. C na 50 minut. Wyciągnąć z wody, ostudzić i wstawić do lodówki na 2 h.
Później posypać brązowym cukrem i włożyć z powrotem do piekarnika, żeby cukier się skarmelizował.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Aż 70 dag cukru ? Bez obrazy, ale z takimi proporcjami to musi być strasznie słodki ulepek...
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Poza tym obawiam się, że w tak wysokiej temperaturze to wyjdzie zwarzone mleko ze śmietaną, tudzież jajecznica, a nie creme brulee... I bez gazowego opiekacza też jakoś nie widzę karmelizacji cukru...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super deser
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !