Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka po bułgarsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
olej do smażenia 2 łyżki
masło 3 łyżki
natka pietruszki
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz
ser gouda 10 dkg
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka po bułgarsku

Rozgrzewamy olej na patelni dodajemy masło i podgrzewamy,dodajemy pokrojone w plasterki ziemniaki i smażymy aż będą miękkie i będą miały złoty kolor.Jajka kroimy w plasterki i dodajemy do ziemniaków,dodajemy też natkę pietruszki start ser żółty i przyprawiamy solą i pieprzem,jeszcze chwilę podgrzewamy i wlewamy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.12.2011 10:27
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak