Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica po hiszpańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
bułka 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
kiełbasa 1 szt
wino białe wytrawne 50 ml
sól do smaku
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica po hiszpańsku

Bułkę kroimy w kosteczkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika i robimy z niej grzanki.Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i dajemy na rozgrzaną tłuszczem patelnie,kiełbasę kroimy w plasterki i dodajemy na patelnie,dusimy wszystko podlewając co jakiś czas winem,resztę wina wlewamy do roztrzepanych jaj,dodajemy przyprawy i na patelnie,gdy jajecznica będzie już dobra dodajemy nasze grzanki i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 16.08.2011 11:55
interesujący przepis
Krystyna32 10.07.2011 10:01
extra
Sylwia56
Sylwia56 21.04.2011 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak