Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hiszpanska zupa czosnkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka czosnku 1 szt
jaja 4 szt
bulion 1 l
koncentrat pomidorowy 1 lyzka
oliwa 4 lyzki
SZCYPIOREK 2 lyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzka
chleb czerstwy 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: hiszpanska zupa czosnkowa

odkroic z chleba skorke, miaz pokroic w kostke, czosnek obrac - 2 zabki odlozyc a pozostaly czosnek rozgniesc z sola, rozgrzac oliwe, dodac rozgnieciony czosnek i chleb, obsmazyc na zloty kolor i alac bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym, zagotowac i zdjac z ognia
jajka wbic do lyzki wazowej i wlozyc do zupy
postawic na ogniu i zagotowac az zetna sie bialka
posypac siekanym szczypiorkiem i czosnkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 29.11.2012 15:50
polecam przpeis do wyprobowania
Magdalena1110 26.09.2012 22:16
ciekawa
motomaniak 30.11.2011 19:20
mi tez
romanrafal
romanrafal 01.07.2011 18:21
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak