Sposób przygotowania

Ziemniaki przecisnąć przez praskę,dodać 2 jajka,mąkę
i wyrobić ciasto.
Farsz:
Jajka ugotować na twardo.Mięso i cebulę podsmażyć
i połączyć z roztartym jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką.
Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki. Na każdym
ułożyć farsz, zawinąć i uformować kulkę. Gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Podawać z sosem lub z obsmażonym na oleju boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne z mięsem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Aż zapachniało:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    z sosem pieczeniowym mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !