Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 175 g
cukier 175 g
jaja 4 szt
mleko 100 ml
rum 30 ml
mąka pszenna 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy laskowe 125 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Placek orzechowy

Tortownicę smarujemy margaryną. Ucieramy cukier z margaryną, dodajemy po trochę jaj i ubijamy na sprężystą pianę. Dodajemy rum i mleko. Mieszamy mąkę z proszkiem i orzechami i dodajemy do masy, dodajemy sól , przekładamy do formy i pieczemy 55 minut w 170 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 05.03.2011 10:13
mniam mniam
accee 04.03.2011 22:15
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak