Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka szarlotka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 50 dag
masło 20 dag
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
wiórka kokosowe 2 łyżki
jabłka 50 dag
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka szarlotka

Z wymienionych składniki (oprócz jabłek i wiórków)zrobić kruszonkę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 3/4 ciasta, następnie rozłożyć jabłka, posypać cynamonem i resztę ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec przez 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.06.2012 08:52
ślinka cieknie na sam widok zdjęcia... PYCHA!!!
ZEWA 27.06.2012 08:04
nigdy nie dodawałam majonezu do szarlotki
Juleczka20 08.02.2012 08:26
pycha,uwielbiam ciasta z jabłkami
Adamorek 03.01.2012 09:18
nie dla mnie
aacaac 28.08.2011 08:45
pycha
Dorota76 30.07.2011 12:49
świetna
maryśka 15.05.2011 21:38
pycha
Nina7 13.03.2011 13:09
Nie tylko szybka, ale i bardzo smaczna:)
Danuta8 11.03.2011 09:39
smaczna
Misiek1 03.03.2011 11:39
ciasta z jabłkami należą do moich ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak