Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z ananasem i marcepanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa 200 g
masło 175 g
cukier 150 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól szczypta
jaja 6 szt
mąka 300 g
proszek do pieczenia 1 szt
cukier puder 2 łyżki
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: babka z ananasem i marcepanem

Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy odrobiną bułki tartej. Marcepan kroimy na maluteńkie kawałeczki i ucieramy z cukrem waniliowym, solą na gładziutką masę. Dodajemy resztę składników (poza cukrem pudrem) i ananasy bez wody pokrojone na małe kawałeczki, wyrobić z tego masę i włożyć do formy, piec 55 minut w 170 stopniach. Babkę posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 04.03.2011 22:15
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak