Sposób przygotowania

Formę na babkę smarujemy masłem, i posypujemy odrobiną bułki tartej. Ciasto ucierane robimy z : 200g masła, 150 g cukru, jaja, aromat, mąki, proszek do pieczenia. Osobno robimy budyń z 0,5 l mleka, z dodatkiem 125 g cukru i odrobiny soli. masło pozostałe ubijamy na pianę i dodajemy po łyżce budyniu (wystudzonego). Ciasto włożyć do formy i piec 60 minut w 160 stopniach. Połową powstałej masy napełnić babkę, resztą posmarować ją od zewnątrz, posypać wiórkami. śmietanę ubić na pianę i zrobić z niej strzykawką kilkanaście kropek na babce, na każdej dać wisienkę

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !