Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca wieprzowe na kwaśno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 1 kg
cebula 3 szt
marchew 3 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ocet balsamiczny 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Serca wieprzowe na kwaśno

Serca wieprzowe pokroić drobno. Podlać wodą, doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem i zielem angielskim i dusić około 45 minut. Marchewkę pokroić w talarki, cebulę w plastry, dołożyć do potrawy i dusić do miękkości mięsa. Na koniec dolać ocet balsamiczny, sos sojowy, zaprawić mąką rozmieszaną z wodą, pogotować kilka minut i doprawić do smaku. Podawać najlepiej z kaszą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 22.07.2011 15:54
ciekawe danie
eklerek 19.07.2011 23:47
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak