Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić w mleku. Wlać do mąki. Dodać sól i cukier wbić jajka dodać masło pokrojone w kostkę
Wyrabiać aż masa będzie jednolita. Ciasto jest dosyć klejące, dosypywałam mąki w trakcie wyrabiania.
Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Powinno stać około 2 h. Moje stało krócej, ale za to baaardzo blisko piekarnika. Pięknie wyrasta.
Formę o średnicy 24 cm posmarować oliwą ciasto podzielić na dwie części . Jedną ciut większa od drugiej i rozwałkujemy i pładziemy na blache

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    jak zawsze pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    taka domowa pizza jest najlepsza!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    taka najlepsza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !