Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 0,5 kg
cebula 3 szt.
papryka 1 szt.
boczek wędzony 20 dag
pieczarki 30 dag
sól
pieprz
majeranek
olej do smażenia
PATYCZKI

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki

Pokroić mięso w cienkie kawałki i lekko ubić. Posypać majerankiem, solą, pieprzem i odstawić na pół godziny. Paprykę pokroić w paski, cebulę w pasy, pieczarki w cienkie plasterki i boczek w plastry. Nabijać wszystko po kolei na patyczki (mięsa więcej niż pozostałych składników). Smażyć na patelni. Podawać z ryżem lub brukselka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.09.2011 11:48
pucha,lubie takie
Motorek 21.05.2011 21:57
pycha
Danuta8 10.03.2011 10:01
pyszne
ziutula
ziutula 06.03.2011 00:07
smacznego.......
IZABELA29 03.03.2011 10:02
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak