Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z gołębi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
gołębie 2 sztuki
włoszczyzna 1 opakowanie
śliwki suszone 3 sztuki
natka pietruszki 1 szczypta
sól 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z gołębi

Oczyścić gołębie umyć podzielić na pół zalać wodą posolić gotować na małym ogniu pod przykryciem pod koniec dodać oczyszczoną włoszczyznę oraz śliwki gotować na wolnym ogniu i mięso wyjąc pokroić na paski rosół przecedzić doprawić do smaku dodać mięso podawać z makaronem posypać natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak