Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
drożdże 15 dag
jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
olej 3 łyżki
spirytus 2 łyżki
margaryna 1/2 kostki
mąka 1 kg.
zapach cytrynowy
wiśnie bez pestek

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki na zimno

Drożdże rozpuścić z mlekiem i cukrem, pozostawić do wyrośnięcia. Następnie włożyć do miski pozostałe składniki i dodać wyrośnięte drożdże. Wszystko dokładnie wymieszać.Wstawić do lodówki na godzinę. Wyjąć i odstawić do wyrośnięcia, następnie formować pąki, nadziewać i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 10.08.2012 14:48
wyglądają smakowicie
Bogusława 05.07.2012 09:54
wyglada extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak