Sposób przygotowania

Wątróbki myjemy i siekamy, drobno pokrojoną cebulę szklimy na maśle dodajemy wątróbkę i smażymy chwilę posypujemy solą i pieprzem i ziołami, zdejmujemy z ognia dodajemy żółtka mieszamy dokładnie podgrzewamy na małym ogniu, i ponownie zdejmujemy z ognia , ubijamy na sztywno pianę mieszamy z przygotowanym farszem przesypując bułką tartą, rozcieramy posiekany czosnek. Z obranych gruszek usuwamy gniazda , skrapiamy sokiem z cytryny, wnętrze gruszek smarujemy roztartym czosnkiem wypełniamy przygotowanym farszem, żaroodporne naczynie smarujemy grubo masłem układamy gruszki, podlewamy winem , wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczny i bardzo ciekawy przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszą być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre jedzonko..
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mmmm... myślałam, że będzie na słodko... ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !