Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosól z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
wołowina 800 gram
seler 1 sztuka
natka pietruszki 1 sztuka
Koperek suszony Prymat 1 sztuka
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka czerwona 1 szczypta
papryka 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: rosól z papryką

umyte mięso zalać zimną wodą osolić gotować około 2,5 godziny na wolnym ogniu po przykryciem seler pietruszkę paprykę oczyścić opłukać zemleć utrzeć z białkę włożyć do rosołu pod koniec gotowania potem mięso wyjąć rosół przecedzić przez lnianką ściereczkę wymieszać z z posiekaną zielenizną doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak