Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w skorupkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 7 szt
natka pietruszki 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
masło do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w skorupkach

6 jaj ugotować na twardo, ostudzić, a następnie przekroić wzdłuż bardzo ostrym nożem. Z tak utworzonych połówek wydrążyć zawartość i rozdrobnić ją widelcem lub przekręcić przez maszynkę, następnie przekręcić natkę i 2 bułki. Farsz wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić nim skorupki. Maczać je w jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 10.06.2013 13:55
świetny pomysł,ciekawe jak smakują:)
Łukasz15 07.04.2013 14:15
Świetny pomysł
Katarzyna59 02.09.2012 12:36
smaczne
Krystyna32 08.05.2012 08:22
super
olkaaa 01.05.2012 10:38
bardzo fajny pomysł
gacopierz23 02.01.2012 13:02
ciekawe
usmiech 04.12.2011 21:03
fajne
smakoszek 06.09.2011 09:43
fajne
byMJ 19.08.2011 20:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak