Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej i połowie masła usmażyć do miękkości obraną i pokrojoną: cebulę, marchewkę i selera.
Wątróbki pokroić na kawałki, włożyć do warzyw na patelnie. Dodać posiekaną pietruszkę, dolać wino, smażyć, do czasu aż wino wyparuje.
Pomidory z puszki połączyć z 50 ml. wody, tak by powstało puree. Dodać do mięsa z warzywami, wszystko posolić i popieprzyć, dalej dusić a co pewien czas mieszać. Pod koniec dodać resztę masła. Wszystko zmiksować, tak by powstało prawie puree, przed podaniem przygrzać i smarować na ciepło tosty. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piszę się na taką kolację;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !