Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TOSTY Z PASZTETEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 30 dag.
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
pomidory z puszki 1/2 puszki
oliwa 4 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
tosty
wino białe wytrawne 50 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: TOSTY Z PASZTETEM

Na rozgrzany olej i połowie masła usmażyć do miękkości obraną i pokrojoną: cebulę, marchewkę i selera.
Wątróbki pokroić na kawałki, włożyć do warzyw na patelnie. Dodać posiekaną pietruszkę, dolać wino, smażyć, do czasu aż wino wyparuje.
Pomidory z puszki połączyć z 50 ml. wody, tak by powstało puree. Dodać do mięsa z warzywami, wszystko posolić i popieprzyć, dalej dusić a co pewien czas mieszać. Pod koniec dodać resztę masła. Wszystko zmiksować, tak by powstało prawie puree, przed podaniem przygrzać i smarować na ciepło tosty. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 03.03.2011 17:10
piszę się na taką kolację;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak