Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 36 dkg
margaryna 25 dkg
cukier 25 dkg
jaja 7 szt
proszek do pieczenia 1 szt
kakao 4 dkg
tłuszcz do formy do smaku
masło 25 dkg
cukier 10 dkg
mleko 500 ml
budyń waniliowy 1 szt
sok z cytryny 1 szt
wiśnie 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju

Rozetrzeć tłuszcz w trakcie ucierania dodawać cukier i jaja. Zmieszać mąkę z proszkiem, połączyć z masą. Podzielić ciasto na połowę. Do jednej dać kakao. Wyłożyć jasne ciasto na blachę, przykryć ciemnym ciastem.Rozłożyć osączone wiśnie. Piec pół h w temp 180stopni. Krem: Rozetrzeć masło z sokiem z cytryny, dodać ugotowany i przestudzony budyń, posmarować ciasto, włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 03.07.2013 12:16
pyszne ciasto :)
babi17 05.06.2013 09:29
uwielbiam to ciasto
Granita 28.03.2013 13:43
uwielbiam ten placek,choć co niektórzy ironizują, że "należy do poprzedniej epoki";mnie się kojarzy z dziciństwem
Ada-Gaba 21.03.2013 11:01
ale pyszności
bietka 07.02.2013 19:31
bardzo lubię i polecam
RenataZ-et 29.10.2012 14:49
bardzo dobre ciasto
Katarzyna56 29.03.2012 12:18
pyszne
Adamorek 08.11.2011 10:53
zawsze mi się ta nazwa podobała
Juleczka20 11.07.2011 10:06
pyszne
KasiaK90 30.04.2011 08:44
świetne ciasto
mikrusiak 02.03.2011 21:55
ooo... fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak