Sposób przygotowania

# gęsta smietana - niepełna szklanka
# 1,5 l wywaru mięsnego (np z żeberek)
# włoszczyzna
# sól
# pieprz
# listek laur.
# ziele ang.

Przygotowanie
Umytą i namoczoną poprzedniego dnia fasolę podgotować kilka minut w tej samej wodzie w ktorej się moczyla. Następnie dodać uprzednio namoczone grzyby i włoszczyznę, listek i ziarenka ziela. Pod koniec gotowania wyjąć włoszczyznę ( można ją zużyć np do sałatki) dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulkę pokroić ,zrumienić na tłuszczu,dodać śmietanę,poddusić na złoty kolor i zaprawić zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    apetyczna :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dawno nie gotowałam:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Z Jasia zupy nie gotowałam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super -smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    oj lubię taką
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wspaniała
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Potrawa która pamietam z dzieciństwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zupa odpowiednia na taką chłodną jesienną pogodę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczne!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    Mama często gotowała taką zupkę
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !