Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
grzybki suszone 2 dkg
cebula 1 duza
tłuszcz 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

# gęsta smietana - niepełna szklanka
# 1,5 l wywaru mięsnego (np z żeberek)
# włoszczyzna
# sól
# pieprz
# listek laur.
# ziele ang.

Przygotowanie
Umytą i namoczoną poprzedniego dnia fasolę podgotować kilka minut w tej samej wodzie w ktorej się moczyla. Następnie dodać uprzednio namoczone grzyby i włoszczyznę, listek i ziarenka ziela. Pod koniec gotowania wyjąć włoszczyznę ( można ją zużyć np do sałatki) dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulkę pokroić ,zrumienić na tłuszczu,dodać śmietanę,poddusić na złoty kolor i zaprawić zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.10.2013 13:27
pyszna zupka
IZABELA29 23.06.2013 17:54
bardzo lubie
pestka 25.05.2013 15:52
Mama często gotowała taką zupkę
Betka 22.04.2013 09:01
smaczne!!!!
anemon 05.10.2012 08:02
Zupa odpowiednia na taką chłodną jesienną pogodę.
MAR3STA 15.06.2012 23:11
fajna
caroline1983 14.06.2011 10:57
Potrawa która pamietam z dzieciństwa :)
accee 23.04.2011 22:56
Smaczne
traktorek 09.04.2011 10:28
wspaniała
kuklik 14.03.2011 12:07
oj lubię taką
krzyniu1984 12.03.2011 14:26
super!
barbara11561 12.03.2011 11:12
Super -smaczna
Aneta41 06.03.2011 21:18
Z Jasia zupy nie gotowałam.
ben-ka 05.03.2011 09:03
Dawno nie gotowałam:)
Natalia/tubisiek 03.03.2011 17:31
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak