Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny placek z bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
masło 6 dkg
cukier 20 dkg
miód 2 łyzki
proszek do pieczenia 0.5 szt
cukier wanilinowy 1 szt
śmietana 4 ml
mąka tortowa 40 dkg
powidła śliwkowe 40 dkg
bakalie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny placek z bakaliami

Wszystko wymieszać razem (prócz powideł i bakalii) i podzielić na dwie części. Na jednej położyć powidła,następnie bakalie; przykryć drugą połową ciasta i piec. Po upieczeniu polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 17.11.2011 10:01
super
pigila
pigila 30.10.2011 18:55
super
ewelina63 05.10.2011 14:50
mniam
Juleczka20 26.07.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak