Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto salceson

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
olej roślinny 1,5 szklanki
mąka 3 szklanki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto salceson

Zmiksować jajka z cukrem, dodać sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i olej, wymieszać składniki. Dodać mąkę i kakao wszystko razem wymieszać i do ciasta dodać jabłka, które wcześniej należy obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Ciasto piec ok. 60 min w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 11.01.2012 21:48
super
Zoso 29.05.2011 18:18
ciekawa nazwa:)
ben-ka 04.03.2011 07:44
Ja też mam to ciasto u siebie:)
Nina7 04.03.2011 06:57
Uwielbiam to ciasto:)
accee 03.03.2011 21:59
MNIAM
MAR3STA 03.03.2011 17:02
ja spotkałam się z inną nazwą takiego ciasta, ale samo ciacho pycha;)
pacpaw 03.03.2011 07:50
te ciasto to widziałem u Motorka a nie Wafelka :o)
agnieszka137 02.03.2011 23:19
pyszny i puszysty
Iwona51
Iwona51 02.03.2011 21:53
pycha
pacpaw 02.03.2011 19:56
chyba pozycja klasyczna. Dziś w księdze Wafelka widziałem też salceson
Jolanta_P-S 02.03.2011 19:54
podobny mam u siebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak