Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słonina wędzona domowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Słonina świeża 3 kg
sól 1 kg
woda 5 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: słonina wędzona domowa

W pięciu litrach wody rozpuścić 1 kg soli, włożyc słoninę i trzymać w solance około 2 tygodni. Po tym czasie Wynieść do zimnego miejsca na 24 godziny. wędzić w wędzarni dymem z drewna olchowego 4 godziny. Po uwędzeniu powiesić na klamrach do weków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 02.03.2011 20:14
lubię na chleb taką sobie pokroić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak