Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z Serc i Pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 70 dag
pieczareki całe 30 dag
cebula 30 dag
olej do smażenia 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z Serc i Pieczarkami

serca pokroić na paseczki podsmażyć na oleju dodać cebulą pokrojoną w kostkę i smażyć następnie przełożyć do graczka dodać pieczarki w pół plastry uzupełnić wodą do połowy graczka włożyć ziele angielskie liść laurowy pół łyżki soli dusić do miękkości sporządzić zawiesinę z mąki zagęścić zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 02.03.2011 17:50
Dobry pomysł - a dodatek pieczarek podniesie smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak