Sposób przygotowania

obrać 3 marchewki 3 cebule i dwie pietruszki i 3 jabłka cebule na piórka resztę na tarce na dużych oczkach pokroić karczek na 4 osób kg 600g
pokroić na duże kawałki posypać wedeta papryka przyprawa do mies w garczku wrzucić łyżkę masła lub margaryny zależny co mamy w domu
dwie łyżki oliwy z oliwek normalnego oleju i wzucic mięso tak żeby oleju było dość dużo do połowy miesa żeby było go troszkę. gdy mieso sie przyrumieni
dodajemy cebule i czekamy chwile zeby sie pogotował i dolewamy wody zeby zakrylo wszystko i zmieszamy ognień i musi się dusić ok godziny aż mięso będzie miękkie.najlepiej jeść z ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !