Sposób przygotowania

Do niskiego garnka wlac odmierzona ilosc mleka dodajac maslo, gotowac na malym ogniu do rozpuszczenia sie masla. Wsypac kakao i cukier mieszac do utworzenia jednolitej masy ciagle mieszajac ( mozna dodac wiecej cukru aby masa byla bardziej slodka ). Nastepnie stopniowo dodajemy platki owsiane oraz wiorki kokosowe i mieszamy aby nam sie nie przekurzylo.
Gotowa mase nabieramy w malych ilosciach lyzka i ukladamy np. na tacy w ksztalcie kuleczek, piramid itp.

LUKIER:
Do szklanki wsypujemy 3 lyzki cukru pudru i 5 - 6 lyzeczek mleka. To wszystko mieszamy do uzyskania gestej masy ( w razie potrzeby dodac niewielka ilosc cukru pudru lub mleka)

gotowym lukrem polewamy lekko ostygniete czekoladki i czekamy do ostygniecia wszystkiego ok 1 h.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !