Sposób przygotowania

Składniki farszu ( jajka, cebula, czosnek, ogórek kiszony, szczypiorek,papryka, szynka) drobno kroimy, dodajemy serek topiony, mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do gotującej się wody wkładamy żółty ser w woreczku foliowym i gotujemy na wolnym ogniu, aż ser stanie się miękki (ok.1godz). Gdy ser będzie miękki wyjmujemy go z woreczka i wałkujemy na grubość ok.5 mm. Wykładamy na cały ser wcześniej przyrządzony farsz i zwijamy roladę. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki.
RADA: Dobrze się kroi roladę gdy jest lekko zmrożona.
Życzę smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Ciekawy przepis...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !