Sposób przygotowania

- Na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser oscypek. Na suchej patelni formujemy placuszki startego sera i czekamy, aż się lekko zrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni (uwaga! gorące), najlepiej na- jak było w moim przypadku - butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki. Chwilę odczekać, aż ostygną.
- Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Smacznego!

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wygląda apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mniam :) wyglada slicznie!
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    wow, piękne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    przede wszystkim zdrowie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo dekoracyjne i na dodatek smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    to juz wiem do czego uzyje rukole
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    to juz wiem do czego uzyje rukole
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    śliczne zdjęcie i świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pomyslowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !