Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy i gotujemy.Odcedzić i dodajemy margarynę ,koper i mleko. ugniatamy.dodajemy sól,pieprz i przyprawę do ziemniaków.mieszamy.Gorącą masę rozsmarowujemy na waflach na grubość ok 1 cm. Grzyby myjemy,osuszamy i kroimy w plastry, cebulę kroimy w drobna kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebule na złoto.Dodajemy grzyby doprawiamy solą i pieprzem,mieszając dusimy ok 20 minut, tak aby odparowała woda.Gotowe grzyby nakładamy na gorąca masę ziemniaczaną na brzegu wafli,od razu zwijamy ,każdy wafel jak roladę .odstawiamy do ostygnięcia.Zimne rolady kroimy w plastry ok1-1,5 cm obtaczamy w rozmieszanym jajku ,bułce tartej i smażymy na gorącym oleju

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    takiego czegoś nie znałam jeszcze
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    dla mnie to nowość

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !