Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
ziemniaki 2 kg
margaryna 1 kostka
mleko ciepłe 1 szklanka
koper świeży lub suszony 1 pęczek
sól do smaku
pieprz
grzyby świeże 1/2 kg
cebula 1 szt
olej do smażenia
jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ziemniaczana

ziemniaki obieramy i gotujemy.Odcedzić i dodajemy margarynę ,koper i mleko. ugniatamy.dodajemy sól,pieprz i przyprawę do ziemniaków.mieszamy.Gorącą masę rozsmarowujemy na waflach na grubość ok 1 cm. Grzyby myjemy,osuszamy i kroimy w plastry, cebulę kroimy w drobna kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebule na złoto.Dodajemy grzyby doprawiamy solą i pieprzem,mieszając dusimy ok 20 minut, tak aby odparowała woda.Gotowe grzyby nakładamy na gorąca masę ziemniaczaną na brzegu wafli,od razu zwijamy ,każdy wafel jak roladę .odstawiamy do ostygnięcia.Zimne rolady kroimy w plastry ok1-1,5 cm obtaczamy w rozmieszanym jajku ,bułce tartej i smażymy na gorącym oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 18.03.2011 20:59
dla mnie to nowość
kuklik 16.03.2011 12:24
takiego czegoś nie znałam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak