Sposób przygotowania

- Zaczynam od cykorii. Z natury warzywo to ma goryczkę, której łatwo się pozbyć w 3 minuty!
Tak: Połówki cykorii - musimy koniecznie usunąć delikatnie głąby, aby nie uszkodzić liści - blanszujemy 3 minuty w osolonej wrzącej wodzie, a następnie hartujemy i odcedzamy. To naprawdę działa.
- Przygotowanie farszu: na oliwie podsmażamy 2 ząbki czosnku i cebulę ( połowę) - drobno posiekane, dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Czekamy, aż woda odparuje.
Dodajemy bułkę tartą i natkę posiekaną oraz parmezan. Solimy i pieprzymy do smaku.
- Tak przygotowanym farszem napełniamy koszyczki cykoriowe, posypujemy jeszcze parmezanem.
- Sos pomidorowy: smażymy na oliwie cebulę i czosnek (2 ząbki czosnku, połowa cebuli) posiekane, dodajemy sos i doprowadzamy do wrzenia. Sos gotowy w mgnieniu oka.
- W naczyniu żaroodpornym dno polewamy grubą warstwą sosu pomidorowego, układamy cykorie, zapiekamy w 180 stopniach 15 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne - proste i smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    fajowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    aż nabrałam na nie ochoty :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Smakowicie się zapowiada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    lubię takie jedzonko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetna przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smacznie wygladają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !