Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi kluskowe według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
oliwa 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi kluskowe według Agi

Mąkę przesiewamy na stolnicę,formujemy stożek z wgłębieniem pośrodku.Wlewamy do niego wodę i oliwę.Wbijamy jajko,wsypujemy odrobinę soli i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto.Cieniutko wałkujemy,wycinamy krążki i nakładamy farsz.Dokładnie zlepiamy.Partiami wrzucamy na osolony wrzątek.Od momentu wypłynięcia gotujemy kilka minut.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 15.09.2011 21:33
Smaczne!
Ania67 14.09.2011 08:15
super
Halusia 20.06.2011 21:31
Pyszniutkie
Justyna Jussstiii 11.05.2011 07:13
super
ronald88 03.05.2011 12:47
smaczne
ziutula
ziutula 05.03.2011 08:06
smacznego......
Kuchareczekjeden 05.03.2011 07:27
uwielbiam pierogi
kochanyptysiu 04.03.2011 09:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak