Sposób przygotowania

Udko zalać 2,5 litra wody i dodać bulionetkę. Marchewkę, cebulę,pietruszkę, seler, ziemniaki pokroić w kostkę. Pora,kapustę, paprykę pokroić w paseczki. Groszek dokładnie osączyć z zalewy. Wszystko włożyć do wywaru i gotować ok. 30 min. Dodać pokrojone w kawałki pomidory, pogotować 10 min. Zieleninkę drobniutko posiekać. Wsypać do zupy. Zaprawić śmietaną zaprawioną mąką.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    gdy mam swoje pomidory z ogródka często używam do zup ,spaghetti, gdzie tylko można
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !