Sposób przygotowania

Do niedużego naczynia wbijam całe jajka, dodaje dwie czubate łyżki mąki, dwie łyżki wody, przyprawę Kucharek, sól, pieprz czarny i bazylię Prymat. Wszystko ubijam trzepaczką na gładka masę (bez grudek).
Na rozgrzanej patelni podpiekam parówkę (pokrojoną w kostkę). Następnie wylewam na nią całą zawartość wcześniej przygotowanej masy. Omleta smażymy aż nabierze złotego kształtu. Przerzucamy go potem na drugą stronę a na wierz posypujemy startym serem. Dusimy tak długo pod pokrywką aż ser się roztopi. Na koniec omleta przekładamy na talerzyk i zwijamy w pół. Smacznego.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Przyrządzam podobne omlety i muszę przyznać, że są super!
  • 1
    hand-drawn-beautiful-woman_23-2147512338
    Opublikowano

    blizniaczki09

    bardzo apetycznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam omlety:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajnie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    lubie takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    swietny jutro zrobię na śniadanie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wygląda przepysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszny i pożywny!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    jest rewelacyjny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smacznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    idealny na śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    o mniam! taki lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    wygląda mega, trzeba spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !