Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca sałatka z rukoli z gruszkami, serem gorgonzola i włoskimi orzechami polana miodowym dressingiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

opakowanie rukoli
GORGONZOLA 100 gram
miód płynny 1 lyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól, pieprz
oliwa 5 łyżeczek
gruszki 2 w syropie:
orzechy włoskie 150 łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca sałatka z rukoli z gruszkami, serem gorgonzola i włoskimi orzechami polana miodowym dressingiem

- Rukolę myjemy i osuszamy. Rozkładamy na talerzu. Na rukoli układamy orzechy włoskie i pokruszony ser gorgonzola. Odsączone z syropu gruszki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w półplasterki. Układamy na rukoli z włoskimi orzechami i serem gorgonzola
- Przygotowujemy dressing: oliwę z oliwek extra vergine mieszamy z miodem i sokiem z cytryny oraz solą (niekoniecznie - bo gorgonzola jest słona) i pieprzem najlepiej w słoiczku, delikatnie wstrząsając, tak by powstała jednolita emulsja. Polewamy przygotowanym dressingiem sałatę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 26.01.2012 18:28
niebie?skie Wszystko co lubi?.Super!!!
PaniMISIOWA 10.07.2011 13:33
smaczne
maryśka 27.06.2011 08:07
smaczności
Aleksandra45 25.02.2011 15:51
lubię rukole
etka 19.10.2010 13:07
cudna, pycha rukola!
anecia04 05.10.2010 10:12
polecam, zwłaszcza, że gruszki w syropie są bardzo smaczne
agnieszka189 04.10.2010 21:44
ekstra
Marcin46
Marcin46 24.09.2010 09:28
mniamuśne. Prościutkie ;)
SmacznaPyza 15.09.2010 20:03
bardzo smakowite połączenie
etka 31.08.2010 11:42
smakowicie wyglada
Kate131 09.06.2010 12:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak